lauantai 5. kesäkuuta 2010

"Olen noita"

Nykypäivän urbaani kaupunkinoita nauttii muinaisten Babylononian aikojen jälkeen näkemätöntä suosiota. Hän yritää parhaan kykynsä mukaan sopeutua yhteiskuntaan parantajan lahjoineen. Vaikka ei se aina ole ollut helppoa, myöntää Noita Ania, Anita Koivunen.


Myyttien noidat olivat pahantekijöitä, mutta Anita tekee parantamisen työtä ja uskoo rakkauden voimaan.


Noita ja ennustajaeukko työssään

IHANAT NAISET KUTSUMUKSESSA


Ammatinvalinta on tai voi olla elämän pituinen tie. Tässä artikkelissa parantajanaiset esittäytyvät tehtävässään, ja kertovat elämästään avoimesti.
Kun noidat ja povaajat ovat jalkautuneet kansan pariin, heidän palvelukset ovat kaikkien käytössä. Monelle rajatiede ja yliluonnolliset asiat ovat hauska harrastus,  mutta näillä naisilla kyse on maailmankatsomuksesta ja vakaumuksesta.


ANITA NOITA KERTOO:

Pienen pojan äiti


Kohta viisikymppinen Anita Koivunen on tiennyt aina olevansa parantaja. Hän on noita. Hänen normaalia arkea ovat rituaalit, seremoniat, noitasapatit, noitapiirit ja netin noitayhteisöt.
- Lakkasin vihdoin välittämästä mitä muut ajattelivat ja aloin toteuttaa oman sydämeni ääntä. Noitavihkimyksessä kysyttiin, tahdotko varmasti käyttää taitoa hyvään, Anita vannoi valan, tahdon. Valasta on aikaa nyt 25 vuotta.
Anitalla on takanaan vaiherikas elämä.
- Sairastuin yllättäen keuhkoveritulppaan. Sairaalassa ystäviä kävi rukoilemassa puolestani. Koin merkillisen ihmeparantumisen, vaikka ennusteet eivät olleet kovin valoisat.  Muitakin läheltä piti -tilanteita on ollut, mutta rukouksen avulla olen aina selviytynyt.
Kova elämä ei ole latistanut, päinvastoin vahvistanut halua lähteä parantajan tielle.  Myös monia ammatteja kokeilleena hän päätti kulkea omaa tietään.
- Koin olevani parannettu parantaja. Aloin opetella erilaisia parantamisen tekniikoita kuten, intialaista päähierontaa, reikiä, aromaterapiaa, shamanististia hoitoja, atlantislaista - ja äänihoitoa sekä erilaisia hengitystekniikoita.
Anita antaa hoitoja kotonaan Helsingissä. Yhdeksänvuotias poika kyselee äidiltään välillä, miksei tämä ole tavallisessa työssä.
- Onhan ammattini epätavallinen, mutta poika on tottunut siihen ja meille jää enemmän aikaa yhdessä. Korostan kotona myös henkisiä arvoja, joita koitan opettaa esimerkilläni pojalleni. Meillä on hyvät ja lämpimät välit poikani kanssa, jatkaa yksinhuoltajanoitaäiti.

Noita Anita kannustaa miettimään, mikä tekee sinut onnelliseksi juuri nyt.  
Siitä alkaa voimaantuminen.
















Noidat yli rajojen

Nyt noidat saavat vapaasti kaupata palveluksiaan, kun ennen heidät ymmärrettiin polttaa roviolla, lukee Skeptikko -lehden aforismipalstalla. Anitaa huvittaa tämä.
- Olen tottunut arvosteluun ja skeptisiin ihmisiin, jopa pelännyt vainoakin. Aikoinani seurasin läheltä uskovaisten toimintaa. Ahdistuin siitä miten kristityt kohtelevat toisiaan, jotkut heistä olivatkin energiavampyyreitä parhaimmillaan.
- En ole kirkkouskovainen, mutta uskon jumalaan ja jumalattareen. Noituudessa ei ole perinteistä hyvä-paha-asetelmaa, vaan puhutaan valkoisesta ja mustasta magiasta. Olen jatkuvasti jumalaisessa yhteydessä henkioppaideni välityksellä. Noitien konkreettinen rukous on rituaali, joka yhdistää ihmisen maahan, ilmaan, tuleen, veteen ja eetteriin. Olemme yhtä äitimaan kanssa.
- Rituaalin voima on erittäin tehokas. Kun lisäksi rukoukseen yhtyy noitia pitkin maailmaa samanaikaisesti, rakkaus ja maailmanrauha leviää kriisipesäkkeisiin tai erikseen valittuihin kohteisiin.
Vaikka noita vetää niin sanotusti ”noitia puoleensa”, nykynoidat viestivät ja pitävät yhteyttä yhä enemmän internetin välityksellä ”online”. Netin noitayhteisöjä on satoja, joista Anitakin kuuluu useisiin. Yhteinen missio on löytää oma noitaperhe ja verkostoitua sekä saada sitä kautta loitsuihin ja rakkauden energisointiin lisää tehoa.
- Noidat toimivat yli rajojen ja vaihtavat globaalisti kokemuksia ja tietoa. Lisäksi iso kansainvälinen tapahtuma Rainbow Gathering on tulossa Suomeen tänä kesänä, jota odotan innolla, hehkuttaa Anita. 


Anita rummuttaa ystävänsä kanssa Töölönlahden rannalla.


Vastaanotolla

Sairaudet, kuten syövät, kasvaimet ja taudit iskevät alituisessa stressitilassa kamppailevien kanssa. Hoitoon kannattaisi tulla jo ennakkoon, opastaa Anita.
- Melkein aina kun ihminen on sairas, joku on vienyt häneltä elinvoiman. Pystyn usein palauttamaan energian esimerkiksi rukouksella tai loitsulla.
Noituus tarjoaa lisäksi alkukantaista perinnetietoa, esimerkiksi kasviparannuksella parantamisesta, noita Anita muotoilee. Jokainen hoitokerta on kuitenkin erilainen. Kyseessä on henkilölle parhaiten soveltuvaa täsmähoitoa.
Esimerkiksi shamanistinen rummutusmatka on henkilökohtainen ja intiimi, jossa mennään voimaeläimen kanssa aivan trauman alkujuurille.
- Autan ihmiset kohtaamaan pelkonsa ja avaamaan tunnelukkojaan. Ensimmäinen ja merkittävin asia on nimetä taudin synty.
Anita, noitanimeltään Kaliakka on monipuolinen auttaja. Parantavista aspekteista huolimatta tarkoituksena ei ole paasata, vaan ottaa asiakas yksilönä omine tarpeineen.
Noita Anita on tuttu näky perjantaisin helsinkiläisessä tupakkakaupassa, jossa hän on päivystänyt muutamia kuukausia.
- Olen vihdoin päässyt ”kaapista ulos” ja jalkautunut kansan pariin. Tapaan jatkuvasti uusia ihmisiä arjessa ja tapahtumissa. Tavallisin autettava voi olla kuka tahansa, ihan laidasta laitaan. Kun asiakas uskaltautuu tulemaan kerran, hän tulee toistekin.
-  Kerron usein autettavalle, että voimaantuminen alkaa pienistä asioista. Voidaan esimerkiksi istuttaa siemen sille asialle jota halutaan kasvattaa, neuvoo Anita.


Iloista ja hersyvää noita Anitaa on helppo lähestyä.
Noidan työssä kuuntelemisen taito ja myötätunto on tärkeintä.




Lepakot on noidan rekvisiittaa.
Keskikesän rituaali


Helsingin vanhassa julkisessa puistossa, Töölönlahden rannassa, kokoontui juhannusviikolla joukko ihmisiä keskikesän rituaaliin, jossa rummutettiin ja tanssittiin maailmanrauhan puolesta. Rannan akustiikka on hyvä. Mystinen rummutus houkutteli paikalle turisteja ja uteliaita. Taivas oli aluksi harmaa ja pilvinen, mutta ihan kuin soitannan tenhosta pilvet repesivät ja aurinko alkoi porottaa. Jos seremoniaa seurasi pidempään, saattoi ymmärtää sen merkityksen ja alkuvoimaisen lumovoiman. Anitan sanojen mukaan, ihmiset ovat rakennettuja palvelemaan toinen toisiaan ja jakamaan soittoa, laulua ja naurua. Ilo olikin käsin kosketeltavaa. Noita seisoi paljain jaloin vedessä ja rummutti. Maan voima tulee paljaiden jalkojen kautta, muistan noidan kerran aiemmin minulle kertoneen. Jatkan matkaani ja jätän soittajat sijoilleen. Noita Anitan rummutus kantautuu vielä pitkälle ja ehkä kuulemme vielä hänestä jatkossa.
Vanhusten virikeohjaajanakin toimineen noidan suurin unelma on vielä toteutumatta.
- Se olisi keidas keskellä kaupunkia, hoitopaikka, jonne kaikki olisivat tervetulleita ja kaikilla olisi varaa. Hoitolassa kaikki tarvitsevat saisivat apua vaihtoehtoisilla menetelmillä, kuten akupunktiolla, reikillä ja yrttilääkinnällä. Ruoaksi olisi tarjolla vahvistavia viherjuomia, villivihanneksia ja voimaruokaa, unelmoi tulevaisuudestaan noita Anita Koivunen.


ENNUSTAJA PIRJO KERTOO:

 

Ennustajan tehtävä keskittyy kommunikointiin, ajatusten selkeyttämiseen ja ohjaukseen.

Menetykset muuttivat elämän

Pirjo Juvonen (66) on ennustanut korteilla toistakymmentä vuotta. Tietoisuus ja sisäinen viisaus on kehittynyt kovien kokemusten myötä.
- Menetin paljon ihmisiä kymmenen vuoden sisällä. Nuorempi tytär menehtyi, lisäksi menetin rakkaan isäni. Myös mieheni kuoli yllättäen. Siinä vaiheessa tuntui, kuin olisin jäänyt tyhjän päälle.
- Yhdeksänkymmentäluvun alussa menin sitten ensimmäistä kertaa astrologille. Halusin saada selvyyttä epätietoisuuteen ja käsittämättömän voimattomaan tunteeseen. Astrologi sanoi, että minulla on senkaltaisia henkisiä taitoja, jotka tarvitsisi ottaa käyttöön.
Vaikka menetykset olivat olleet todella rankat, ne eivät kuitenkaan nujertaneet naista, vaan hän lähti rohkeasti kulkemaan omaa tietään.
- Osallistuin bioenergiahoitajakoulutukseen, ja se oli minulle tavallaan avain muihinkin henkisiin asioihin. Klik, siitä lähti kipinä! Seuraavaksi osallistuin tarotkurssille, jossa opin korttien alkeet ja sain eväät, miten lähteä liikkeelle.
- Myöhemmin kävin myös perus- ja yrttilääketieteen kurssin ja perustin oman hoitolan, jonka puolitoista vuotta myöhemmin lopetin, koska katsoin, että minua tarvitaan muualla.
Ylioppilasmerkonomi Pirjon omalaatuinen ammatinvalinta oli aluksi ympäristölle kova pala. Kun uraputkessa olevasta yksityisyrittäjästä tulikin toriennustaja, harppaus oli valtava.
- Toimiminen oman luonteen mukaan kutsumusammatissa aluksi pelotti läheisiä, joskin he ovat nyt asiasta yli päässeet, muistelee Pirjo.


Tulkitsijan työssä on tärkeää muistaa, miksi teen tätä ja kenelle, sanoo Pirjo Juvonen.

Työkaluna korttipakka

Viimeiset kymmenen vuotta Pirjo on kiertänyt korttipakan kanssa markkinoita ja tapahtumia, vaikkakin hänellä on myös kotivastaanotto Espoon Westendissä.
Jokaisella ennustajaeukon luokse menijällä on oma syynsä. Yhdellä on halu nähdä tulevaisuuteen,  toista kiehtoo yliluonnollinen, kolmatta uteliaisuus.
- On kolme asiaa, jotka nousee kysymyksenä ylitse muiden. Ihmiset ovat yleensä kiinnostuneet työasioista, rakkausasioita tai ongelmistaan.
Pirjon toreilla tekemä suppea pikatulkinta kestää kymmenisen minuuttia, laajemmassa tulkinnassa menee tunnin verran.
-  Yksi suurimmista syistä siihen, että ihminen kulkee torilla ohi, on pelko. ” En tule, kun pelkään”. Korostankin, että tulkinnan myötä heidän oma tietoisuutensa vahvistuu eli yhtä kuin oman itsensä ymmärtäminen. Työskentelen vaitiolovelvollisena ja asiakkaan asiat säilyvät minulla. Mitään pelättävää ei ole.
- Tulkitsen jokaisen kortin. Vaikka tarot-korteissa on pelottavan näköisiä kortteja, niiden merkitys on aivan muu. Esimerkiksi kuoleman kortti kertoo, että jotain vanhaa jää taakse, että uutta pääsee tilalle.
- Ammattiin antaa vahvuutta ja ymmärrystä, kun kortit alkavat puhua, ilman että tiedän ihmisestä mitään. On myös hetkiä, kun kortti ei kerro mitään, silloin sanon asiakkaalle rehellisesti ettei vastausta saada. Siinä vaiheessa en lähde sepittelemään, vastuu täytyy olla tulkitsijalla. Asiat pitää sanoa suoraan, muistuttaa Pirjo.


Ennustajaeukon tarvetavaroita.

Ennustaja elementissään torilla

Heinäkuun ensimmäisinä päivinä Järvenpäässä pidetään suurta Puistoblues-festivaalia. Kaupungin keskustan kävelykatu on muuttunut blueskaduksi ja se on avoin kaikelle kansalle. Torikauppiaat ovat pystyttäneet värikkäitä telttojaan ja kaukaa näkyy Pirjo Juvosen iloisen värinen pöytä varjoineen. Ennustajaeukko on sonnustautunut isoon punaiseen lierihattuun. Lierin alta paljastuu leveä hymy. Hyväntuulinen ennustajaeukko torikauppiaiden seassa kertoo avoimesta yhteiskunnasta, jossa jokaisella on mahdollisuus tulla esille kykyineen. Silloin ne ihmiset, jotka ovat aina halunneet ennustuksille, voivat vaan ”istua kyytiin” ja rentoutua. Pirjo hallitsee kortit, hän on tarotammattilainen.
Aurinkoisena päivänä ennustajaeukolle on tunkua jonoksi asti. Asiakkaita tulee läheltä ja kaukaa. Teija, 67, tulee toistamiseen. ”Pidän Pirjon tulkinnoista, kun hän sanoo asiat niin viisaasti, eikä pamauta suoraan. Kirjoitin viime kerralla tulkinnat päiväkirjaan ja ennustukset ovat toteutuneet, ja siksi tulen uudestaan.”
Ennustajaeukko Pirjo on silminnähden työssä, missä pääsee elementtiinsä ja tämän aistivat asiakkaatkin.
- Tulkitsijan työssä on tärkeää muistaa, miksi teen tätä ja kenelle. Pientä pilkettä saa olla silmäkulmassa ja huumoria, hehkuttaa Pirjo.

Henkisyys näkyy toreilla ja tapahtumissa kun noidat ja povaajat ovat jalkautuneet kansan pariin.

Rikastuttaa omaa elämää

Pirjo myöntää, että toisinaan asiakkaiden hankala tilanne käy vapaallakin mielessä.
 - Pyrin aina silti keskittymään positiivisiin asioihin, sillä en halua paneutua negatiivisiin asioihin tai ajatuksiin. Oikeastaan huonoja asioita ei ole olemassakaan, ettei niistä seuraisi jotain hyvää.
- Ajatuksen voima on maailmankaikkeuden suurin voima. Lähetänkin asiakkaille vaaleanpunaista universaalia valoa. Suurin kiitos mitä ammatissani saan on, kun tulkittavalle tulee johonkin kysymykseen korttien kautta ratkaisu ja hyvä mieli. Onnellisuus valtaa mieleni!
Henkinen työ vaatii yksityiselämässä vastapainoksi lepoa ja lomaa. Pirjon tärkein energianlähde ja latauspaikka on ympärivuotinen vapaa-ajan asunto Läyliäisissä, Keihäsjärven rannalla.
- Luonto, ystävien kanssa puhuminen ja lapsenlapset tuovat iloa ja rakkautta elämääni. Minulle tärkeitä ovat Ihmeiden oppikurssi, posliininmaalaus ja olen Herbalife- soluravinnon jälleenmyyjä.
Elämänmuutoksen myötä maailmasta on tullut rikkaampi ennustajalle, joka kokee tehtävänsä olla ihmisten parissa jakamassa tietoa ja vahvuutta korttien välityksellä. Tulevaisuudessa Pirjo haluaa elää torielämää ja olla tavallisen kansan keskuudessa. Se olisi suurin toiveeni, sanoo sydämellinen ennustajaeukko lopuksi.

Wiolet Helne

Ei kommentteja: