keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Ei enää ydinvoimaa!

Greenpeacen kaverit ripustelivat tänään valtavaa plakaattia postitalon päätyyn. Poliisi seurasi rauhanomaisia toimia silmä kovana.

Kannatan puhtaita energiamuotoja. Olen käyttänyt pienessä taloudessani tuulivoimaa jo yli kymmenen vuotta vuotta kannanottona. Suomessa asuvien ihmisten olisi pitänyt ehdottomasti saada kansanäänestyksellä päättää lisäydinreaktorien rakentamisesta. On huutava vääryys, että pieni porukka yksinoikeudella ratkaisee haavoittuvaan luontoomme, elinympäristöömme ja moneen sukupolveen ratkaisevasti vaikuttavista asioista. Ydinvoima on jäänne menneiltä ajoilta, ydinvoima on taantuma. Hei haloo!

Eilen eduskunnan ydinvoimakeskustelua seuraamalla tuntui, että kiinnostus koko asiaan oli vähäistä. Kestävä kehitys on suurelle osalle onttoa sanahelinää ja pakkopullaa. Ei niitä oikeasti kiinnosta! Keskustelu junnasi paikallaan, mittään uutta ja tuoretta näkökantaa asiaan ei kukaan osannut tuoda. Vaikutti vähän siltä, että päätös olisi jo etukäteen sorvattu.

Asian pitäisi olla juuri päinvastoin. Valtion tulisi ohjata kansalaisiaan kestäviin elintapoihin omilla esimerkeillään ja tässä tapauksessa EI LISÄYDINVOIMAA päätöksellä. Yhteiskuntakaan ei pysty IKINÄ muuttumaan, jos päätösentekijät ovat vätyksiä.

Muussa tapauksessa kannatan Ranskan mallia. Presidentiltä, hallitukselta ja eduskunnalta edut pois. Mitä ihmettä me muutenkaan maksetaan tuollaiselle porukalle palkkaa. Työelämävalmennukseen opettelemaan työmoraalia ja nöyryyttä niitä kohtaan, keiden edustajia saavat olla.

Allekirjoita ydinvoiman vastainen äänestyssitoumus osoitteessa http://www.ydinvoima.fi/

Huomenna torstaina 1.7.2010 klo 8.30-11 vastustetaan ydinvoimaa eduskunnan äänestäessä ydinvoiman lisärakentamista eduskuntatalolla.

Ei kommentteja: