maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kuin vesi hanhen selästä



Oikeastaan elämä pitäisi elää vapaana kaikesta, antaa maallisten asioiden valua kuin vesi hanhen selästä. Mihinkään ei ole tulisi kiinnittyä, ei tilanteisiin, tapahtumiin tai ihmisiin. Sillä kaikki on ohikiitävää. Pakkomielteinen kiinnipitäminen ja jäpitys kertoo enemmän pelosta kuin vapaudesta. Rohkea uskaltautuu heittäytyä tuuleen! Rohkea uskaltautuu heittäytyä vaikka tuleen, sillä tietää, että totuus on ja pysyy. Se ei pala tulessakaan ja maailmankaikkeus kannattelee.

Kiinnittyminen estää elämän virtaa kulkemasta luonnollista reittiä, se rakentaa patoja ja ahtaumia. Moni takertuu täysin turhaan mielipahaan, joka voi johtua riidasta, väärällä jalalla noususta tai muusta mitättömästä/käsittämättömästä/keinotekoisesta asiasta tai väärinkäsityksestä. Aina kun takerrumme vihaan, uskomme että omat mielipiteet ovat tärkeämpiä kuin hyvä mieli. Hyvä mieli tulee kaikille kun lakkaat välittämästä ja annat periksi. Miksi puolustella omia näkemyksiä, koska se on täysin turhaa.

Elämä on sarja toisiaan seuraavia tapahtumia, ei sen kummempaa. Helpoiten se menee omalla painollaan. Huolehtia omista asioistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kiitos ja anteeksi -sanoilla pärjää pitkälle!

Elämässä on vain kaksi rakkauden muotoa, Kiitollisuus ja Anteeksianto.

Ei kommentteja: