torstai 11. helmikuuta 2010

Vesihiisi sihisee hississä

Nälkälakkoilija Marko Sihvonen asuntovaunussaan.

Vesi on ehtyvä luonnonvara ja se vaatii täyden huomiomme. Vesihiisi sihisee edelleen hississä ja luo lisäpainetta eduskuntaan eli Marko Sihvonen jatkaa nälkälakkoaan. Menossa on 11. päivä. Sihvonen vastustaa omalla hengellään maamme vesivarantojen monikansallistamista ja korruptoitunutta hallitusta.

Keskivertosuomalainen kuluttaa vuorokaudessa minimissään 140 litraa vettä. Riittääkö tällä määrällä kaikille puhdasta vettä, ikuisesti ja ilmaiseksi.

Vesivarastot ovat tällä hetkellä valtion hallussa. Vuonna 2000 vesi julistettiin viralliseksi kauppatavaraksi Haagin vesifoorumissa. Vettä sanotaan tulevaisuuden öljyksi.

"Myös vesijohtovesi, joka Suomessa on ainakin tähän saakka ollut kuntien vastuulla, on pikkuhiljaa muuttumassa maailmanlaajuisesti kauppatavaraksi. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan vuoteen 2015 mennessä jo 1,6 miljardia ihmistä on yksityisten vesihuoltoyhtiöiden asiakkaita." (Tanja Krämer: Välttämätön vesi, Gummerus 2009)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

media on "erehtynyt", mielenosoitus jatkuu

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/25/kaivollesi-ja-pihallesi-on-tulossa-vesivaras-laillisesti/

Anonyymi kirjoitti...

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19 | Muokkaa
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:

—–
Kuvailen nyt esimerkinomaisesti, kuinka useimmiten tavalliset työtätekevät (duunari, toimihenkilö, pomo , virkamies tms) ihmiset edistävät suurpääoman omaavan kapitalismin etua, omaa hyvinvointiaan heikentäen.

Lähtötilanteessa kaikki Suomen vesilaitokset ovat paikallisten kuntien omistuksessa. Veden ja jäteveden puhdistus sekä jakelu tuotetaan omakustannushintaan. Jos voittoa syntyy, ne tulevat verotuloina yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen, vaikkakin pitkässä juoksussa pyritään siihen, että vesi- ja jätevesimaksuilla katetaan kustannukset ja investoinnit, mutta ei tuoteta voittoa. Veden hinta pysyy kurissa, samoin jätevesimaksujen. Kaikki toiminnassa liikkuva raha ”pyörii” kotimaassa, jopa vielä omalla paikkakunnalla, hyödyttäen sitä ja sen elämää.

Sitten kapitalismin ääripään ideologian innoittamana poliitikot aina vasemmistoa myöden saadaan sumutetuksi ajatukseen, ettei tuo toiminta kuulu kunnan toimialaan ja vakuutetaan, että yksityinen firma hoitaisi tuota toimintaa tehokkaammin ja kuluttajille edullisemmin. Vesilaitoksia aletaan myydä yksityisille yrittäjille. Aluksi homma näyttää pelaavan lähes entiseen malliin, vesimaksut saattavat jopa hiukan halventua. Aikaa myöden kuitenkin toimitusvarmuus ja veden laatu heikkenevät, koska omistaja ei välitä investoida eikä panostaa kunnossapitoon tarpeeksi voittojensa maksimoimiseksi. Lisäksi hän samasta syystä ryhtyy hilaamaan hintoja ylöspäin, alalla kun ei paljon ole kilpailua, kukapa ryhtyisi rakentamaan kilpailevaa vesi- ja viemäriverkkoa

Kun yrittäjä on kupannut vesilaitostoiminnasta tarpeeksi rahaa ja kun suuret korjausinvestoinnit ovat laukeamassa käsiin, hän päättää ryhtyä elämään säästöillään ja sijoittaa ne muualle. Ränsistyneen vesilaitoksen hän myy vielä silti melkoisen hyvällä hinnalla kansainväliselle veden myyntiin, puhdistukseen ja jäteveden käsittelyyn erikoistuneelle kansainväliselle suuryritykselle, jonka bisnes ovat juuri vesilaitokset. Yrittäjä saa suomalaisesta laitoksesta huonossakin kunnossa hyvän hinnan, koska kansainvälinen toimija tietää Suomen hyvät vesivarannot ja yhä pahenevan vesipulan maailmalla. Tämä toimija ajaa maailmalle vesipörssiä, jossa hinnoiteltaisiin veden hinta, koska pörssissä ostaminen ja myyminen tapahtuu myös tulevaisuudella spekuloiden ja hinta irtoaa toiminnan realikustannuksista. Yrittäjä saa kansainväliseltä toimijalta siis melkoisen lisäpotin eläkepäivikseen, mutta toki kansainvälisen sijoittajan tarkoitus on saada ”investointinsa” takaisin voittojen kera.

jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

jatkuu:

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19 | Muokkaa
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:



Tämä sijoittaja toki kunnostaa vesilaitokset jälleen, mutta sen jälkeen on hintakin paljon korkeampi. Suomen maaperästä pumpattavasta aineesta joutuvat kuluttajat maksamaan huiman korkeaa hintaa. Vaihtoehtojakaan ei ole, koska vesiverkon alueella olevien talouksien on oltava liittyneenä lain mukaan vesi- ja viemäriverkkoon. Sen verran jää peruja kunnallisista laitoksista. Vettä ei ole pakko käyttää, mutta ”siirtomaksut” verkon ylläpitämiseksi kattavat jo puolet laskusta, tosiasiassa yksinään jo enemmän kuin omakustannuperiaatteella tuotettu kunnan vesi aikanaan kaikkinensa.

Tässä vaiheessa veden kokonaishinta on jo moninkertaiseen alkuperäiseen tuotantokustannuksiin perustuvaan verrattuna ja kansalaisella ei ole juuri vaihtoehtoja kuin maksaa. Myös kaupoissa myytävä vesi tulee samojen sijoittajien omistamien yritysten kautta. Veden hinta on moninkertainen tuotantokustannuksiin nähden ja vain murto-osa siitä saatavasta rahasta jää kotimaan ja alueen hyödyksi, lähinnä tuo tuotantokustannusten osuus, joka muodostuu paikallisten ihmisten toiminnasta ja työstä. 50-80% veden hinnasta menee tästä ikuisuuteen ulkomaisille sijoittajille muualle. Maksamme siis ulkomaille siitä, että pumppaamme ja puhdistamme itse omat vetemme ja jätevetemme, sekä ylläpidämme siinä tarvittavia laitoksia kunnossa.

Tuollaisen järjestelyn puolustaminen on täydellistä idiotismia, samoin kuin se, että asiat päästetään sille mallille.
—-

(http://keskustelu.suomi24.fi/node/2910748)

_________________

Marko Sihvonen päästettiin aamulla poliisin ”huostaanotosta”.
Kadulla ilmestyi paikalle henkilö joka sanoi olevansa poliisi (nimeltään Aaltonen) ja alkoi töniä Marko Sihvosta kysellen - Meneekö paskat housuun, hä? ja ilmoittaen aikovansa järjestää Marko Sihvosen mielisairaalaan.

Jos tämä on asiallista käytöstä viranomaiselta Markoa marttyyriksi ja huomiohakuiseksi tituleeranneiden mielestä, niin mitähän mieltä ollaan sitten kun omalle kohdalle sattuu tällainen ”Aaltonen”?