keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kaupunkielämän parhautta - Meditaatiota kirjastossa

Tähän aikaan syksyä pimeyteen alkaa tottua. Jaksamisessa keskeisintä on valon löytyminen. Se voi löytyä yllättävästäkin paikasta. Tänään se löytyi - kirjastosta.
Voitteko kuvitella, meidän pikkuruisessa sivukirjastossa alkoi tänään Sahaja Yogan meditaatioryhmä, joka kokoontuu aluksi kolme kertaa. Mielettömän hienoa! Ilon ja elinvoiman sanoma leviää ruohonjuuritasolta.

Tätä tilaisuutta en kerta kaikkiaan voinut jättää väliin. Menin määräaikana paikalle. Läsnä lisäkseni oli kansaivälinen porukka. Mietiskelykaverini olivat syntyisin Chilestä ja Venäjältä. Opettaja oli suomalainen Janne, joka kertoi meille aluksi meditaatiotekniikoista. Pysähtyminen tähän hetkeen vieraiden ihmisten kanssa ja yhdessä harjoittelu oli todella mukavaa ja rentoa.

Ajatus itsensä tutkimisesta ja ihanteellisen tasapainotilan saavuttamisesta on kiehtova. Lisäksi minulle on tärkeää, ettei ole guruja. Jokainen ihminen on itsensä paras opettaja.

Saimme kotiläksyn, joka on kuulema tehokas pikarentouttaja. Esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa voidaan tehdä jalkakylpy kylmään veteen (vatiin vettä ja hyppysellinen merisuolaa). Jos käyt kuumana/olet yliaktiivinen kylmä jalkakylpy auttaa viilentämään ja rauhoittumaan.
Kuumaa jalkakylpyvettä voit käyttää silloin kun tarvitset virkistystä. Jalat pidetään vedessä vartin verran ja mietiskellään silmät auki. Täytyypä testata..

www.jooga.org

Ei kommentteja: