tiistai 14. syyskuuta 2010

D-vitamiini voimanlähteenä

Tri Tolosen D-Vitamiini 50 µg

Ihmisellä on hyvä ja mukava olla silloin, kun hän saa tarvitsemansa vitamiinit - ja hivenaineet. Ihmisen perusluonne ei ole masentunut, apaattinen ja iloton, vaan utelias, vitaalinen ja tyytyväinen. Tasapainoiseen, terveeseen ja hyvään elämään voi itsekin hivenen vaikuttaa.

Ruokavalio ja liikunta eivät enää riitä. Pimeä tulee ja D-vitamiinin tarve kasvaa. Tietysti oma riittävä D-vitamiinin saanti olisi hyvä varmistaa ympäri vuoden.
Uudet tutkimukset ovat osoittaneet D-vitamiinin suojaavan monilta taudeilta sekä ennaltaehkäisevän muun muassa syöviltä, osteoporoosilta jne. Jostain tutkimuksesta myös luin, että jollakulla olisi psoriasis parantunut D-vitamiinin ansiosta.

D-vitamiinin turvallisen päiväannoksen yläraja jatkuvassa käytössä on

aikuisille 250 mikrogrammaa ja lapsilla 25 mikrogrammaa.

(Viranomaissuositus aikuisille on vain 7,5 mikrogrammaa päivässä.)

"D-vitamiinin puutoksesta lähentelee tällä hetkellä epidemiaa väestötasolla. Eräässä suomalaistutkimuksessa testattiin varusmiesten D-vitamiinitasoja jossa todettiin että 80 % prosenttia kärisi puutoksesta ja osa tästä merkittävästä puutoksesta."

D-VITAMIINI TAULUKKO kertoo, kuinka paljon suomalaiset tarvitsevat päivittäin D-vitamiinia saadakseen S-D-25:n nousemaan tavoitetasoon

Laitan tähän muutamia linkkejä, joita löytyy enemmän netistä hakusanalla d-vitamiini

D-vitamiini (Wikipedia)

D-vitamiini ehkäisee virusinfektioita

D-vitamiini - Paras flunssarokotus

D-vitamiinin puutos on suuri terveysriski

D-vitamiini lisää terveitä vuosia

Kanada nosti D-vitamiinin saantisuositusta

D-vitamiini - vuosisadan kovin terveyteen vaikuttava tekijä

Lihavilla vakava D-vitamiinin puute

1 kommentti:

Jennili kirjoitti...

Joo tuon vitamiinin saanti jää helposti vajavaiseksi varisnkin Suomessa. Itse popsin purkista D:tä, käytän hyviä öljyjä sekä talvisin otan tunnin verran "aurinkoa" kirkasvalolampulla. Tästä näkee mitä kaikkea D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.

Ostin noita Tri Tolosen D-vitamiinitabletteja muutama kuukausi sitten. Toimivat kyllä, en sitä kiistä, mutta vähän tuli olo, että maksan tyhjästä kun luin mitä ne sisältävät; auringonkukkaöljyä tablettimuodossa. Miksi en ostaisi sitä pullossa(maksaa murto-osan.. esim ruohonjuuresta saa) ja ottaisin lusikallisen päivässä? Tablettien syöminen loppui kun huomasin että kuori sisältää liivatetta eli gelatiinia joka on luujauhoa. Olen itse kasvissyöjä. Mutta kiitos hyvälstä blogista kuitenkin! On ilo lukea blogiasi!