torstai 19. marraskuuta 2009

Onnea Otto 70 vuotta


Henrik Otto Donner (s. 16. marraskuuta 1939 Tampere) on suomalainen musiikin sekatyöläinen. Hän on toiminut niin muusikkona, säveltäjänä, sovittajana kuin Teoston puheenjohtajanakin. Donner on ollut mukana tiiviisti suomalaisen rockin alkutaipaleella. Hän on säveltänyt 600 kappaletta.

Otto Henrikkiä juhlittiin tänään Tavastialla komeasti. Ohjelmassa kuultiin tusinan verran päivänsankarin säveltämiä biisejä. Valikoima oli pienimuotoinen läpileikkaus Donnerin uran varrelta. Tulkitsijoina oli Oton pitkäaikaisia muusikkoystäviä, kuten Maarit Hurmerinta, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Jukka Orma ja Johanna Iivanainen.

Kappaleiden välissä muusikot onnittelivat ja pitivät lyhen puheen. Sankari herkistyi sanoista välillä niin paljon, että painoi päänsä alas ja pyyhki silmäkulmaa.

Tavastian sali täyttyi sukulaisista, ystävistä, kollegoista ja ihailijoista. Tunnelma oli lämmin. Kun illan päätteeksi synttärisankari nousi lavalle ja lauloi "Taantumuksen laulun", yleisö yltyi laulamaan ja taputtamaan mukana.

Vaikka Donner on tehnyt lukuisien muusikoiden kanssa hommia, Tavastialle oli vain harva päässyt mukaan. Mikä oli sinänsä sääli. No löytyi yleisöstä sentäs Dave Lindholm, M.A.Numminen, Pedro Hietanen ja Freeman. Mukava oli nähdä näitäkin heppuja! (En silti väitä, että olisin sen ikäpolven ihmisiä, että edes tunnistaisin pientäkään promillea wanhan polven muusikoista - saati uuden polvenkaan). Juice olisi varmaan ollut mukana ja Kirkakin, jolleivat laulaisi jo muissa kuoroissa. Mutta missä oli Mikko Alatalo, entäs Hector?

Ei kommentteja: