lauantai 29. maaliskuuta 2008

Sinä olet ihmemagneetti

Ihmisten elämä tuntuu monesti olevan pelkkää pelkäämistä. Loppuuko rahat, pettääkö puoliso, sairastunko syöpään, yllättääkö kriisi nurkan takaa. Mielikuvissa tulevaisuus ei tuo tullessaan ainakaan aurinkoa. Odotettavissa on ennenaikainen vanheneminen, lopputili, superlama ja kuihtuminen. Pelolla myydään hyvin. Mainonta elää pakokauhusta. Televisio-, radio- ja lehtimainokset pommittavat, onko vakuutukset kunnossa, vaivaako ummetus, kärsitkö kuorsauksesta, haiseeko hengitys. Jollei vielä, niin osta tätä nyt varmuudeksi ennaltaehkäisemään. Markkinavoimat tehtailevat ihmisille isompia ja pienempiä uhkia, joista selviää kyllä kunhan maksaa. Myös isommissa mittasuhteissa, kuten politiikassa ja uskonnossa, pelottelulla hallitaan ja se tuntuu olevan tehokasta.

Pelko on pelkkä tunne ja tunteista päätät sinä. Sinä päätät mitä pelkäät ja annatko pelon hallita elämääsi. Maalaat itse oman mielenmaisemasi. Oletko koskaan ajatellut, kuinka paljon tuhlaat rahaa viikossa kuviteltuun turvallisuudentunteeseen tai uhkien niin sanottuun ennaltaehkäisemiseen?
Mitä pelkäät sitä myös vedät puoleesi. Ajatukset vetävät samanlaisia ajatuksia puoleensa. Sinä olet magneetti, joka päätät mitä haluat vetää puoleesi. Olet vetänyt puoleesi kaiken mikä ympäröi sinua juuri nyt. Jokainen tapaamasi ihminen, kokemasi tapahtuma ja tilanne, joita olet ehkä luullut sattumaksi, onkin oman ajattelusi aikaansaamaa. Tämähetkinen elämä ja todellisuus on heijastusta siitä, mitä olet aikaisemmin ajatellut.

Elämäntilanteidensa niin sanotut vangit ja uhrit vievät kaikkien energian ja huomion. Jatkuva ongelmista ja vaivoista valittaminen ei paranna kenenkään olotilaa vaan pahentaa. Kielteiset ajatukset vahingoittavat ruumistamme ja aivotoimintaa, ja lisäävät elämään kielteisyyttä. Kaikki stressi alkaa kielteisistä ajatuksista. Todellinen paraneminen voi alkaa vasta kun huomio siirretään sairaudesta terveyteen. Pelosta rohkeuteen, köyhyydestä rikkauteen, rumuudesta kauneuteen. Keskitytään siihen mitä halutaan, eikä siihen mitä ei ainakaan haluta.
Meillä on vapaus valita tunteemme! Kuuntele ja katsele maailmaa hieman kriittisemmin, kuka yrittää pelotella sinua milläkin. Pelokkaat ihmiset ovat taipuvaisia toistenkin pelotteluun, jotkut elättävät sillä itsensä.

On huomattavasti mukavampi olla ja elää kun luopuu turhasta pelkäämisestä ja peloista. Onnellinen ja rohkea ihminen on ihmemagneetti, joka vetää tehokkaasti kaikkea positiivista puoleensa. Vetovoiman laki toimii. Tämänhetkiset ajatukset luovat tulevan elämäsi. Se mitä eniten ajattelet tai mihin keskityt, toteutuu varmasti.

Tavoite on tärkeämpi kuin keinot, siis keinoja kaihtamatta, tervetuloa ulos peloista!
Lisää aiheesta The Secret

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus tärkeästä asiasta!