perjantai 28. marraskuuta 2008

No Shop Day

Jos onni on ostamisen sivutuote, kuten mainoksessa luvataan, ostamista ei kannata lopettaa. Osta kaikkea mitä mielesi tekee -teema kantaa joka päivä. Jos ostaminen tekee onnelliseksi, onko se huonompi vaihtoehto kuin joku muu tekeminen. Jokainen ihminen tavoittelee hyvää oloa, turvallisuutta ja onnea. Mikäli yltäkylläinen elämä pystytään saavuttamaan materialla, antaa mennä. Elämä on liian lyhyt turhaan murehtimiseen. Mitä ympäristökuormitukseen tulee, on paljon ostohaluttomia ja -voimattomia ihmisiä, jotka osaltaan tasapainoittavat tästä ostohysteriasta aiheutuvaa painetta.
Köyhä punnitsee väkisinkin kulutustarpeitaan, ja on näin ollen luultavasti ekologisempi kuin himoshoppaaja, joka ostaa kaiken ja enemmänkin. Mitä sitä turhaan kukkaronnyörejä kiristelemään tai pennejä venyttämään, raha liikkeelle vaan. Niin kauan kuin sitä on. Elämä antaa meidän tehdä niinkuin itse tahdomme.
Shoppaus on terapeuttista, jossa ostaja tekee matkan itseensä. Ennemmin tai myöhemmin himoshoppaaja joutuu kohtaamaan itsensä ja tavarapaljous voi koitua taakaksi. Vanha sanonta on edelleenkin pätevä: onni ei tule etsien, vaan eläen.
Onni on jo meissä, eikä sitä voi saada ostamalla. Tärkeämpää on antaa kuin saada.
Uskokoon ken tehtoo, mutta lopulta ihminen on vapaaehtoisesti köyhä. Tästä esimerkkinä suurimmat tunnetut sankarit, kuten Buddha, Jeesus tai Äiti Teresa.
Älä osta mitään -päivää on vietetty 15 vuotta.

Ei kommentteja: