maanantai 28. joulukuuta 2009

Viattomien lasten päivä

Tämä talo kätkee sisälleen epätoivoa, surua ja murhetta. Joulu ei ole tänäkään vuonna näyttäytyt kaikille yhtä kauniina ja viattomana, piparintuoksuisena ja lämpöisenä.

Turvakodeissa on vilkasta pyhien jälkeen.

"Turvakoti on tarkoitettu lähisuhteessaan väkivaltaa kohdanneille lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai suorastaan vaarallista."

Steniuksenkatu 20 päivystää 24 tuntia vuorokaudessa.

Joulu herättää monella tunteita pintaan. Suurin osa perheväkivallasta tapahtuu kodin sisällä. Naiset ja lapset ovat tavallisesti perheväkivallan uhreja. Lasten kimppuun käy nykyisin yhä helpommin myös äidit, joten miestenkään yhteydenotot turvakotiin eivät ole enää luultavasti harvinaisia.

Toimeentulo-ongelmien sanotaan lisäävän väkivaltaa, vaikka pahoinpitelyitä tapahtuu keskiluokkaisissakin perheissäkin. Salailu lisää syrjäytymistä eikä auta ketään. Anteeksipyynnöt ovat sanahelinää, kun teot uusivat. Väkivalta ei yleensä parane itsestään tai edes ajan kanssa.

Yksikin isku on liikaa. Väkivaltaista käytöstä ei saa hyväksyä missään muodossa eikä tilanteessa. Uhrin pitää hakea apua poliisilta ja turvakodista!

Jokaisella ihmisellä on oikeus väkivallattomaan elämään, kotona ja työpaikalla!

Helsingissä kirjattiin jouluna yli 620 poliisitehtävää

Ei kommentteja: