lauantai 12. joulukuuta 2009

Ilmaista piparia!

Pari päivää sitten useat sadat osoittivat mieltä kirjastojen lakkauttamista vastaan Helsingin keskustassa.

Samaan aikaan Helsingin siirtolavoilta löytyy valtavat määrät hylättyjä kirjoja, ehkä kuolinpesän tai muuton yhteydessä roskikseen heitettyjä opuksia.

Eikö näitä kirjoja ja kaikkea muutakin käyttötavaraa voisi viedä kierrätyspisteisiin, josta niitä saisi kuka tahansa ilmaiseksi mukaansa. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus toimittaa vanhoja kirjoja kierrätyskirjahyllyihin, joista voi hakea kirjan ilmaiseksi. Kampin linja-autoasemalla oleva kierrätyshylly ainakin toimii mainiosti ja ihmiset osaavat sitä käyttää.

Kuvan kirjat (Durant; Kreikan kulttuuri 1951, Oma Maa -tietokirja Suomen kodeille 1907 ja Äitini Marie Curie1946) löytyivät tänään lähelläni olevalta roskalavalta. Kirjoja oli varmasti toistasataa; kotimaisia sekä ruotsin -ja englanninkielisiä kaunokirjallisia teoksia ja tietokirjoja. Toivon, että joku uskaltautuu hakemaan omansa, sillä on tosi sääli jättää hyviä kirjoja sään armoille pilaantumaan.

Osoitan mieltä, kun kirjat ja lukijat eivät kohtaa. Osoitan mieltä, kun porukka ei osaa vieläkään kierrättää. Jos ei itse osaa tai viitsi, voi ottaa avuksi esim. http://dyykkarit.fi/

Ei kommentteja: