- Tämä on vasta alkusoittoa, vakuuttavat mielenilmaisijat Marko Sihvonen ja Toni Kaapro yhdestä suusta.
Viisi viikkoa takanaPalataanpa lähtöruutuun. Marko Sihvonen ilmaantui 1.2.2010 eduskuntatalolle asuntovaunuineen. Samanaikaisesti mies aloitti nälkälakon vastustaakseen suomalaisten pohjavesien myymistä kansainvälisille yrityksille sekä saadakseen avoimuutta korruptoituneelle hallitukselle. Eipä kulunut aikaakaan, kun yhden miehen mielenosoitukseen liittyi mukaan sekalainen joukko muita mielenilmaisijoita. Osallistujien teknisistä ansioista ja osaamisesta kertoo, että pian mielenilmausta sai kuka tahansa seurata reaaliaikaisena netistä. Katsojaluvut nousivat huimasti viikosta viikkoon. Eduskuntatalon edessä oleva porukka alkoi kiinnostaa! Media oli edelleen estyneen vaisu. Vaikeneminen alkoi tuntua mielenosoittajista jo suunnitellulta. Kun Radio Rock avasi rohkeasti pohjavesikeskustelun haastettelemalla Marko Sihvosta, aiheen nosti esiin myös television talkshowssa Nelonen ja muutamat lehdet kirjoittivat, mutta edelleen harvakseltaan. Viiden viikon aikana kolme kansanedustajaa otti yhteyttä mielenosoittajiin.
- Vastapuolen osoittama hiljaisuus on myös voimakas kannanotto, muistuttaa Kaapro.
Ääni kun on, kansankanavan..
Mielenilmaus on herättänyt uudenlaisen keskustelun monista kansalaisten mieltä askarruttavista teemoista, ja yhteydenottoja on tullut lukuisista yhteiskunnallisista epäkohdista. Marko Sihvonen kannattajineen on ottanut vastaan mitä moninaisempia kommentteja, kysymyksiä ja mielipiteitä.
Veden lisäksi kansaa on puhuttanut julkisella sektorilla kohtaamansa epäoikeudenmukaisuus, ihmisoikeusasiat, suuret ikäluokat, ravinto, rahan valta ja monet muut päivän polttavat kysymykset. Lumipallo on lähtenyt pyörimään. Vaikka viranomaiset ovat laittaneet kiusaksi asti kapuloita rattaisiin, karavaani kulkee, vannoo viikko sitten nälkälakon lopettanut Sihvonen. Tukimielenilmauksia on jo useilla paikkakunnilla ja mekin olemme pian lähdössä kiertämään Suomea, lisää eduskuntatalolta tavoitettu Marko Sihvonen.
Vitosella vaikuttamaan
Marko Sihvosella on yli neljän tuhannen ihmisen kannatus Facebook-sivuilla ja paljon muita vapaaehtoisia kannattajia ympäri Suomen. Suoraa lähetystä mielenosoituksesta on seurannut Bambuserista lähemmäksi satatuhatta katsojaa. Taustajoukot ovat korvaamaton tuki.
Liity Marko Sihvosen perustaman vesiyhdistyksen kannatusjäseneksi nyt!
H2O on sitoutumaton rekisteröity yhdistys ja tukee Marko Sihvosen pyyteetöntä työtä vesistömme säilyttämisen ja sananvapauden puolesta.
H2O yhdistyksen kannatusjäseneksi pääsee 5 € liittymismaksulla tilille 440500-1130030.
Edelliset bloggaukset aiheesta:
Marko Sihvonen - Nälkälakossa (4.2.2010)
Vesihiisi sihisee hississä (11.2.2010)
3 kommenttia:
Hei, huomasin että tekstissä oli virhe: Marko sihvonen aloitti nälkälakon 1.2.2010, ei 1.3.2010. Muutoin aivan loistojuttu :)
kiitti, korjattu on!
Eihän se ihan pyyteetöntä enää ole jos siitä jo rahaakin aletaan keräämään. Eiköhän ne miekkarit pyörisi tukijoukkojen varassa, jos niitä tukijoukkoja löytyy. Onkohan rahankeräyslupa kunnossa vai kulkeeko rahaliikenne korruption vastaisen taistelun ylipäällikölle "tiskin alta"?
Veden ostamisen vastustaminen tuntuu vähän yhtä älyttömältä kuin jos joku vastustaisi jään ostamista Grönlannista. Kyllä sitä vettä Suomessa riittää ja jos viedään pohjavettä niin silloin pitää tietenkin maksaa korvauksia niille, joiden tonttien alueelta sitä todistettavasti pumpataan. Lähinnä tuosta toiminnasta herää kysymys, olisiko tuosta pitänyt maksaa suurempi korvaus maanomistajille kuten valtiolle ja ilmeisesti myös Sihvoselle?
Ehkä ymmärtämystä löytyisi paremmin jos Sihvonen ei sinänsä vedenmyymistä niinkään vastustaisi, mutta sen käyttötarkoitusta. Jossain sanottiin että vettä käytettäisiin osaksi johonkin virvoitusjuomabisnekseen, sen lisäksi että se menee alueen asukkaiden käyttöön. Virvoitusjuomien sijaan se vesi pitäisi toimittaa jatkuvasta veden puutteesta kärsiville alueille. Yksityisen yrityksen vedenkulutuksen tapoja voisi ehkä ohjata ympäristölainsäädännöllä, vaikka lupa pumppaustoimintaan sinänsä olisikin jo myönnetty.
Lähetä kommentti