Tammikuu on perinteisesti nenän valkaisua, tipattomuutta ja puhdistautumista. Minulle se voisi tarkoittaa siirtymistä terveellisempään/puhtaampaan ravintoon. Kokeilin nyt ensi kertaa vuosiin idättämistä. Laitoin mungpavut lauantai-iltana itämään pimeään ja tänä aamuna sain nostettua jo ikkunalaudalle. Päivänvalo antaa iduille mukavasti väriä.
Idut sisältävät runsaasti proteeinia, kuitua ja rautaa. Elävän ravinnon ottaminen osaksi ruokavalioita on myös minun kohdallani eettinen valinta.
Idätys on todella helppoa, ja kuka vaan voi oppia sen. Hyviä idätysastioita saa ekokaupoista tai idätykseastiaksi käy ihan tavallinen lasipurkkikin. Idätettäviä lajeja on toistakymmentä. Siemenet ovat riittoisia ja halpoja. Hinta liikkuu alle kolmessa eurossa kilo. Kuvan astiaan olen laittanut desin verran mungpapuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti